Plannen om je tuin lenteklaar te maken en de tegels te vervangen door planten? Inwoners van de gemeente Elburg kunnen tot en met 31 maart 2023 gratis hun tuintegels op laten halen door de tegeltaxi. Wie hier gebruik van maakt, krijgt daarnaast nog eens 20% korting op zijn tuinplanten bij tuincentrum De Nieuwstad. Met deze korting en ophaalservice wil de gemeente inwoners stimuleren hun tuin klimaatvriendelijk te maken.

Wanneer tuintegels uit de tuin worden verwijderd kan regenwater beter de grond intrekken. Planten en bomen maken hierdoor een goede start in de lente. Als de planten eenmaal goed groeien, voelen insecten, vogels en andere kleine dieren zich al snel welkom in de tuin. Dat is goed voor de biodiversiteit. Bovendien blijft de tuin lekker koel als het echte warme weer aanbreekt.

20% korting bij tuincentrum De Nieuwstad
Heb je je aangemeld voor de tegeltaxi, dan kun je 20% korting op tuinplanten ontvangen bij tuincentrum De Nieuwstad. Hiervoor moet je de bevestigingsmail van de tegeltaxi laten zien bij de kassa. Deze kortingsactie loopt tot en met 30 april 2023 en geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Aanmelden voor de tegeltaxi

Tot en met 31 maart kun je je aanmelden voor de tegeltaxi. Voorwaarde is wel dat de tegels worden vervangen door (vaste) planten. Na aanmelding worden de tegels binnen 48 uur opgehaald. Thuisblijven voor de tegeltaxi hoeft niet, wel moeten de tegels aan de kant van de weg worden opgestapeld, zodat de taxi er goed bij kan met een grijparm.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen