Momenteel kunnen er geen fysieke bijeenkomsten worden georganiseerd, maar de energiecoaches van Veluwe Duurzaam zitten niet stil. Deze week volgden zij een online cursus over de CO2-meter om inwoners goed te informeren over de luchtkwaliteit in hun woning.

Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen gratis een CO2-meter lenen via de energiebieb van Veluwe Duurzaam. Met deze CO2-meter kan de luchtkwaliteit in een woning worden gemeten. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt weten of er voldoende frisse lucht binnenkomt. Een aantal coaches kregen een training van energieadviseur Marian Blokker.

Online training
Tijdens de training werd er ingegaan op wat het beste binnenklimaat is. En wat te doen als de CO2-meter aangeeft dat er te weinig frisse lucht in het huis komt. De energiecoaches kregen tips en verschillende ventilatiemogelijkheden uitgelegd om inwoners verder te kunnen helpen.

Zelf een CO2-meter lenen
Benieuwd hoe de luchtkwaliteit in jouw woning is? Via de energiebieb kun je gratis een CO2-meter lenen. Zo ontdek je of er thuis genoeg wordt geventileerd. En heb je na het lenen nog vragen over de luchtkwaliteit? Dan staan de energiecoaches klaar om je te informeren en verder te helpen.

Scroll naar top
Skip to content