Wist jij dat de wilde bij in gevaar is?  Van de 358 soorten bijen is de helft maar liefst bedreigd. De bijen krijgen steeds minder ruimte door de versteende gebieden en tuinen.

Verstening
Doordat de Nederlandse tuinen steeds vaker helemaal betegeld worden hebben bijen het moeilijk. Zij kunnen minder makkelijk aan voedsel komen. Ook zijn er steeds minder bloeiende planten in de landbouw. De bijen hebben deze bloeiende planten juist nodig.

Help de bij!
Jij kan de bij helpen, door een deel van je tuin te voorzien van bloeiende planten hebben bijen een plek om hun nectar vandaan te halen. Niet alle bloeiende planten geven nectar, laat je dus goed informeren of ga voor een inheemse planten. Inheemse planten zijn namelijk niet doorgekweekt en daardoor kunnen de bijen makkelijk bij de nectar.
Zorg ook dat er vanaf het voorjaar tot de nazomer bloeiende planten zijn. Dit kan je doen door verschillende soorten in je tuin te plaatsen, zo hebben bijen altijd een fijne plek.

Nederland Zoemt
Nederland Zoemt zet zich in om het uitsterven van bijen tegen te gaan. Op de website van Nederland Zoemt vind je alles over de bij en hoe je ze kunt helpen. Ga aan de slag in je eigen tuin, school of buurt!

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen