Als je op pad gaat, is de gewone fiets natuurlijk een duurzame manier om je van plek A naar B te brengen. Moet je verder weg en pak je de trein? Ook dan is het mogelijk om het laatste stukje de fiets te pakken.

OV fiets
Zo kan je een OV-fiets huren bij de NS. Op de meeste stations staat er een OV-fiets die je kan meenemen. Dat is handig als je verder weg moet, maar geen zin hebt om de auto te pakken. Onderweg kan je nog even aan het werk of juist ontspannen. Op het station pak je makkelijk een OV-fiets voor het laatste stukje. Je hoeft niet verder over te stappen en je komt lekker fris aan op de plaats van bestemming. Dat dit een duurzame manier van reizen is, is natuurlijk ook hartstikke fijn!

Vouwfiets
Ook met een vouwfiets kun je makkelijk duurzaam reizen. Deze mag je gratis meenemen in de trein. Wel moet je hem even registeren als je hem in de trein wilt meenemen. Op de website van de Fietsersbond lees je er meer over.
Je vouwt de fiets in de trein makkelijk op en sta je weer buiten? Dan klap je hem uit om verder te fietsen. Ook andere fietsen mogen mee in de trein, maar daar moet je wel een kaartje voor kopen.

Met de fiets op vakantie
De fiets gebruik je waarschijnlijk het vaakst voor ritjes binnen je eigen plaats, maar je kan er dus ook verder mee zoals hierboven te lezen is. Daarnaast is het mogelijk om met de fiets op vakantie te gaan. Duurzaam én sportief!
Wil je met de fiets naar het buitenland, maar zie je het niet zitten om direct vanuit huis te fietsen? Pak dan een trein of een bus die je de eerste kilometers op weg kan helpen. Lees hier naar welke landen je met de fiets kan en hoe je het aanpakt.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen