Wie eens een elektrische deelauto wil uitproberen, kan een auto lenen bij de gemeente Ermelo. Ook bestuur en medewerkers van de gemeente maken  gebruik van de elektrische deelauto’s. Zo ook wethouder Laurens Klappe. “Met minder auto’s slaan we eigenlijk drie vliegen in één klap: een schonere lucht, minder auto’s in de straat en meer speelruimte.”

“Hoe meer mensen een auto delen, hoe minder auto’s er op de wegrijden of in de wijken staan”, legt wethouder Laurens Klappe uit. Hij vervolgt: “Daarbij rijden elektrische auto’s erg rustig en gemakkelijk. Ook de bediening is ideaal, omdat het een automaat is. In druk verkeer is dat gemakkelijk te rijden en ook de acceleratie (versnelling) is veel beter dan bij een benzineauto.” De wethouder heeft momenteel thuis nog een benzineauto. “Maar als deze aan vervanging toe is, overweeg ik zeker om over te stappen op een elektrische of hybride auto.”

Voor de mensen de mensen die nog twijfelen of ze gebruik moeten maken van een deelauto, geeft de wethouder het volgende mee: “Wanneer je maar af en toe een auto nodig het of het eens wil ervaren hoe het is om volledig elektrisch te rijden, dan kun je een deelauto bij de gemeente Ermelo huren via MyWheels. Ik zou iedereen dan ook willen aanraden wat vaker de fiets te pakken of een deelauto te lenen.”

Medewerkers en bestuur van de gemeente rijden voor hun dienstreizen op werkdagen in de elektrische deelauto’s. Buiten werktijd zijn de deelauto’s ook te huur voor andere geïnteresseerden. Er zijn twee witte Renault Zoë’s beschikbaar. Je kunt deze volledig elektrische auto’s op werkdagen na kantoortijd huren tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Ook zijn ze in het weekend en op feestdagen beschikbaar. De elektrische auto’s staan geparkeerd op de Markt in Ermelo, in de buurt van de bibliotheek.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen