Een regenzuil heeft dezelfde functie als een regenton. De regenzuil kan net als een regenton aan de regenpijp worden gekoppeld. Het water dat op je dak valt wordt zo makkelijk in de regenton opgeslagen en kan je gebruiken tijdens tijden van droogte. Het relatief schone drinkwater komt dus niet meer in het riool terecht en hierdoor wordt deze minder belast. Daarbij hoef je in droge tijden geen gebruik te maken van gezuiverd drinkwater om je tuin te besproeien.

Het verschil met een gewone regenton is dat de zuil, het woord zegt het al, smaller en hoger is. De inhoud van de zuil is vaak erg groot en hierin kan je dus veel water opslaan. Door het ontwerp neemt de zuil dus meer ruimte in hoogte in en niet in de breedte. Makkelijk voor tuinen waar minder ruimte is.

Voordelen

  • Vangt regenwater op voor droge momenten
  • Neemt weinig ruimte is
  • Bespaard schoon drinkwater
  • Minder belasting van het riool

Mogelijkheden
Het plaatsen van een regenzuil is er eenvoudig zelf te doen. Je kunt ook kiezen voor het plaatsen van een gewone regenton of een regenwaterschutting.

Kostenplaatje
Een regenzuil kost rond de €300.

Subsidiemogelijkheden
Sommige gemeenten bieden een subsidie aan op de aankoop van een regenton. Bekijk de mogelijkheden, voorwaarden en subsidiebedragen in jouw gemeente.

Uitleg over de klimaatvriendelijke tuin

Voorbeeldtuin

Categorie: Water in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content