Dagelijks gebruiken we ruim 30 liter schoon drinkwater voor het doorspoelen van het toilet. Dit water is gezuiverd en hetzelfde water wat je drinkt of waarmee je kookt. Je kunt er ook voor kiezen om het water dat op je dak valt op te vangen in een tank of een zak. Deze zak of tank vult zich met water en wordt voordat je het gebruikt gezuiverd. Je kunt dit water niet drinken, maar het is wel geschikt voor het doorspoelen van de WC of om de wasmachine op te laten draaien. Het water kun je ook voor je tuin gebruiken.

Voordelen

  • Minder gebruik van schoon drinkwater.
  • Beter voor het milieu.
  • Minder zuivering nodig.

Mogelijkheden
Een watertank kan op verschillende plekken worden geplaatst, bijvoorbeeld in de kruipruimte. De tanks of zakken komen in verschillende formaten. Vraag een specialist naar de juiste maat voor jouw woning.  

Kostenplaatje(s)
Een waterzak, inclusief plaatsing, kost rond de €3.000 tot €5.000.
Hou er wel rekening mee dat voor het plaatsen van de tank vaak leidingen aangepast moeten, hieraan zijn extra kosten verbonden.

Subsidiemogelijkheden
Sommige gemeenten bieden een subsidie voor het afkoppelen van je regenpijp en het opvangen van regenwater op je eigen terrein. Bekijk de mogelijkheden, voorwaarden en subsidiebedragen in jouw gemeente.

Uitleg over de regenwatertank

Categorie: Water in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content