Een regenwaterschutting heeft hetzelfde doel als een regenton. Een regenwaterschutting kan tegelijk ook gebruikt worden als afscheiding waardoor het minder ruimte inneemt als een ton. De schutting bestaat uit verschillende delen die je op elkaar kunt stapelen. Hierdoor kan er veel water in opgeslagen worden. Er bestaan ook schuttingen die aan de buitenkant begroeit kunnen worden met klimplanten, waardoor ze minder opvallen en de tuin gelijk groener wordt. Een regenwaterschutting kan gekoppeld worden aan een regenpijp. Het water dat, bijvoorbeeld, op een dak valt, komt dan meteen in de schutting terecht. Door middel van een overloop zorg je ervoor dat de regenwaterschutting niet te vol raakt

Voordelen

  • Kleinere ruimte nodig dan een regenton
  • Grote opslag van water
  • Minder overbelasting van de riolering
  • Hergebruik van relatief schoon regenwater.

Mogelijkheden
Regenwaterschuttingen zijn er in verschillende maten en soorten. Vraag bij een leverancier naar de mogelijkheid en de grootte die jij nodig hebt.  

Kostenplaatje(s)
De kosten van een regenschuttingmodule (van ongeveer 90 bij 90) liggen tussen de € 150 en € 250.  

Subsidiemogelijkheden
Sommige gemeenten bieden een subsidie voor het afkoppelen van je regenpijp en het opvangen van regenwater op je eigen terrein. Bekijk de mogelijkheden, voorwaarden en subsidiebedragen in jouw gemeente.

Voorbeeldtuin

Categorie: Water in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content