Veel om ons heen is versteend. Denk bijvoorbeeld aan de straten, pleinen en de stoep voor je woning. Ook veel tuinen bestaan grotendeels uit tegels. Wanneer je deze tegels verwijdert en vervangt voor groen zoals gras of planten, vergroen je de tuin. Regen trekt dan sneller de grond in. Je kunt al 500 liter regenwater opvangen in de tuin als je 10 m2 aan tegels vervangt voor groen. Bovendien maak je het een fijne plek voor vogels, vlinders en insecten. Ook is het ’s zomers koeler in een groene tuin, dan in een ‘grijze’ tuin.

Voordelen

  • Regen kan makkelijker de grond intrekken.
  • Je trekt meer vogels, vlinders en insecten aan in een groene tuin.
  • ’s Zomers biedt een groene tuin meer verkoeling dan een betegelde tuin.

Mogelijkheden

Je kunt zelf eenvoudig tegels uit je tuin halen en deze vervangen voor groen. Het beste is om maximaal 30% verharding in de tuin te hebben. Vind je het lastig om te bedenken wat je kunt doen in jouw tuin? In de groene gids vind je tips voor verschillende tuinen. Ook kun je langsgaan bij een tuincentrum om inspiratie op te doen. Wil je de tuin liever niet zelf aanpakken? Ga dan eens met een hovenier om tafel.

Kostenplaatje(s):
Ga je zelf aan de slag met je tuin, dan kost het je minder geld dan wanneer je de tuin onder handen laat nemen door een hovenier. Wanneer je jonge planten koopt en ze laat groeien in de tuin, zijn ze goedkoper. Daarnaast is de grootte van jouw tuin afhankelijk van het uiteindelijke kostenplaatje.

Voorbeeldtuin

Categorie: Planten in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content