In een moestuin kun je groente en/of fruit verbouwen. Het is een leuke manier om met eten bezig te zijn. Ook voor kinderen is het leerzaam om in een moestuin bezig te zijn. De planten in de moestuin nemen regenwater op en de bloemen die aan de planten groeien, trekken bijen en vlinders aan. Daarbij kun je de groente vers uit je eigen tuin eten en hoef je het niet uit de supermarkt te halen. Dat scheelt uitstoot van transport.

Voordelen

  • Neemt regenwater op
  • Levert een bijdrage aan de biodiversiteit

Mogelijkheden
Een moestuin kun je snel beginnen door een deel van je tuin in te richten als moestuin. Zorg dat de bodem genoeg voeding bevat voor je begint. Heb je een kleinere tuin? Dan kun je een moestuinbak gebruiken. Deze kun je vullen met de groentes die je wilt, zonder dat het te veel ruimte inneemt. Als je een balkon hebt, kun je kijken voor mogelijkheden om een verticale tuin aan te leggen. Heb je helemaal geen tuin? Misschien is er in de buurt wel een volkstuintje of een buurtmoestuin. Sommige gemeenten stellen grond beschikbaar om een buurtmoestuin te beginnen.

Kostenplaatje(s)
Het aanleggen van een moestuin hoeft niet duur te zijn. Begin klein en breid steeds verder uit. Je hebt goede grond, zaadjes en een plek nodig om te planten. Het levert een lekkere maaltijd op.  

Subsidiemogelijkheden
Sommige gemeenten bieden een subsidie voor het vergroenen van een deel van de tuin. Bekijk de mogelijkheden in jouw gemeente hier.

Voorbeeldtuin

Categorie: Planten in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content