Hittestress ontstaat wanneer het erg warm is. Je kunt lichamelijk klachten krijgen, omdat je lichaam deze warmte moeilijk kwijt kan. Je hebt bijvoorbeeld last van een slechte nachtrust, uitdroging, spierpijn, veel zweten, etc. Tijdens warme dagen overlijden er ook meer mensen door hittestress. Verder gaat de arbeidsproductiviteit omlaag.

Hittestress wordt gecreëerd door een warme omgeving en kun je tegengaan door koel te blijven. Door een aantal aanpassingen in je tuin kun je ervoor zorgen dat je tuin ook zo’n koelere plek wordt.

Mogelijkheden
Creëer schaduw in je tuin en zorg ervoor dat water in je tuin blijft, zodat dit kan verdampen. Ook zorgen tegels ervoor dat warmte langer blijft hangen – door minder tegels is je tuin ook minder warm.

Zorg er tijdens de hitte voor dat je koel en gezond blijft, de GGD geeft tips over hoe je de warmte tegen kunt gaan.

Kostenplaatje(s)
Het aanleggen van een koele tuin hoeft niet duur te zijn. Door kleine aanpassingen (zoals een boom planten) zul je het effect al snel merken. 

Subsidiemogelijkheden
Sommige gemeenten bieden een subsidie voor het vergroenen van een deel van de tuin en het opvangen van regenwater in je eigen tuin. Bekijk het actuele overzicht van de subsidies.

Voorbeeldtuin

Categorie: Hitte in de tuin

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content