Een elektrische fiets is een fiets met een accu. Dankzij de accu kun je sneller fietsen. Dit kan een goede vervanging zijn voor een auto als je een korte afstand (tot 20 kilometer) moet afleggen.

Voordelen:

  • Op afstanden tot ongeveer 20 kilometer ben je vaak sneller dan met een auto. In sommige gevallen ben je zelfs sneller. In een overzicht laat Milieu Centraal onder andere zien hoeveel tijd je bespaart.
  • Onderweg kom je niet in de file te staan en op de plaats van bestemming hoef je niet op zoek naar een parkeerplaats.
  • De elektrische fiets is goedkoper in aanschaf dan een auto. Daarbij betaal je geen brandstofkosten en geen parkeerkosten.
  • Het is, in verhouding met een auto, beter voor het milieu.

Mogelijkheden:
Gemiddeld kun je 90 kilometer afleggen op een volle accu als je goed meetrapt. Trap je zelf minder hard mee of fiets je continu in de hoogste stand? Dan loopt de accu sneller leeg en kun je dus minder kilometers afleggen. Heb je een speed pedelec? Dan kun je 40 tot 60 kilometer afleggen. Met een elektrische fiets kun je gemiddeld 25 km/u fietsen en met een snelle e-bike (de speed pedelec) kun je zelfs tot 45 km/u. Meer informatie over de elektrische fiets vind je hier.

Kostenplaatje(s):
Als je gaat kijken naar een elektrische fiets zal je in de meeste gevallen tussen de €700,- en €3.000,- kwijt zijn. Wil je een snelle e-bike? Dan beginnen de prijzen vanaf €2.000,-.
Het is ook mogelijk om een tweedehands elektrische fiets te kopen. En vaak is het ook een optie om via je je werk een fiets te leasen.

Subsidiemogelijkheden:
Er zijn (nog) geen subsidiemogelijkheden voor een elektrische fiets.

Categorie: Fietsen

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content