Wil je graag een nieuwe vloer met vloerverwarming plaatsen? Dan is het handig om voor een noppenplaat of tackerplaat te kiezen. Een noppenplaat zorgt ervoor dat de buizen stevig op hun plaats worden gehouden. Bij een tackerplaat worden de verwarmingsbuizen vastgeniet met speciale kunststofnagels.

Voordelen

  • Een noppenplaat zorgt voor een eenvoudige bevestiging van de vloerverwarmingsbuizen.
  • Om een groot oppervlak te voorzien van vloerverwarming en isolatie is een tackerplaat handig.
  • Ook in kleinere ruimtes kan dit worden toegepast.

Mogelijkheden
De platen van een noppenplaat zorgen ervoor dat de buizen stevig op hun plaats worden gehouden. Er wordt bij deze manier van installatie een zwevende vloer gecreëerd. Het is daarom belangrijk bij een noppenplaat om randisolatie tegen alle wanden te leggen. Noppenplaten zijn er met en zonder isolerende EPS-onderlaag.

Tackerplaten zijn EPS-platen van minimaal 20 mm en maximaal 50 mm dik. Als er bestaande isolatie is, kan daaroverheen een tackerrasterfolie worden aangebracht. Ook bij het tackersysteem is het belangrijk om randisolatie te plaatsen.

Kostenplaatje(s)
Laat je de tackerplaat of noppenplaat aanleggen door een deskundige? Vraag meerdere offertes aan om te vergelijken. Ga je de tackerplaat of noppenplaat zelf aanleggen? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit.

Subsidiemogelijkheden
Er is geen subsidie mogelijk voor het aanleggen van een vloerverwarming en de bijkomende materialen zoals een noppenplaat of tackerplaat.

Voorbeeldwoning

Categorie: Warmtedistributie

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content