Veel radiatoren zijn niet goed ingeregeld. Het resultaat? Een hoge energierekening en een huis dat niet comfortabel warm is. Hoe kan dit? Doordat er geen balans is in de installatie, krijgen de radiatoren dicht bij de cv-installatie de meeste warmte. Radiatoren die verder weg zitten, krijgen juist minder warmte. Door de cv-installatie weer in balans te brengen, wordt het warme water over elke radiator gelijkmatig verdeeld.

Er zijn veel verschillende technieken om je cv waterzijdig in te regelen. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een installateur laten komen.

Tijdens het inregelen zorgt de installateur ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgt door de maximale doorstroomopening van de radiator in te stellen. De installateur kijkt naar de aanvoertempratuur van het water en de afvoertempratuur. Een radiator die verder weg zit, moet een grotere opening krijgen dan een radiator die dicht bij de installatie zit. Het inregelen kan gedaan worden tijdens het plaatsen van een nieuwe ketel, maar ook bij een oudere installatie is dit mogelijk.

Voordelen

  • Meer comfort in huis
  • Minder gasverbruik
  • Lagere energierekening

Mogelijkheden
Het inregelen kan gedaan worden door een installateur, maar er zijn ook setjes waarmee je zelf aan de slag kunt.

Kostenplaatje(s)
Een ‘doe-het-zelf’-kit is ongeveer € 100,-.  Dit laten doen door een installateur is tussen de € 300,- tot € 500,-. De jaarlijkse besparing ligt tussen de € 70,- en € 350,-.

Categorie: Verwarmen en koelen

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content