In huis kan het flink tochten als er naden of kieren aanwezig zijn. Via deze naden en kieren komt koude lucht jouw huis binnen. Hierdoor voelt je huis oncomfortabel aan en moet je meer stoken om het op temperatuur te houden. Met tochtwering houd je de kou buiten.

Voordelen

  • Minder energieverbruik
  • Lagere kosten
  • Minder uitstoot van CO2
  • Comfortabeler wonen

Mogelijkheden
Tochtwering kun je aanbrengen door tochtstrips of tochtbanden te kopen. Andere opties zijn bijvoorbeeld een valdorpel, een deurborstel of een brievenbusborstel.

Kostenplaatje(s)
Het aanbrengen van tochtwering kun je makkelijk zelf doen. De producten die je hiervoor nodig hebt, zijn laag in kosten. Tochtstrips of tochtbanden kosten rond de € 6 tot € 10 per stuk. Een brievenbusborstel zo’n € 5.

Dicht je al de kieren en naden in je huis, dan bespaar je gemiddeld zo’n € 60 per jaar op stookkosten.

Filmpje met korte uitleg

Ga aan de slag middels dit stappenplan:

Stap 1
Sluit je deur of raam en meet de kier die tussen het kozijn en het te openen deel zit. Haal daarna de juiste afmeting tochtband in huis.

Stap 2
Reinig en ontvet het kozijn, zodat de tochtband goed kan hechten.

Stap 3
Meet het kozijn en snijd/knip de tochtband op maat. Let op: snijd je tochtband aan de uiteinden in een hoek van 45 graden (als deze niet gemaakt is van het materiaal PE)

Stap 4
Begin bovenin met plakken en werk naar beneden. Laat de tochtband in de hoeken goed op elkaar aansluiten. De tochtband moet geplakt worden op de plek in het kozijn waar de deur/het raam op valt.

Stap 5
Kijk of de deur of het raam goed sluit in het kozijn.

Voorbeeldwoning

Categorie: Isoleren

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content