Radiatorfolie kan worden aangebracht op plekken waar de radiator tegen een ongeïsoleerde buitenmuur hangt. Dat is de plek waar de warmte makkelijk via de muur naar buiten ontsnapt. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder hard te werken en dat scheelt in de kosten. Staat je radiator voor het glas? Bijvoorbeeld bij een pui? Dan kan het ook uit om het radiatorfolie op de radiator te plakken. Zo ontsnapt de warmte ook minder snel.

Voordelen

  • Minder energieverbruik
  • Lagere kosten
  • Minder uitstoot van CO2

Mogelijkheden
Radiatorfolie kun je makkelijk zelf plaatsen door het stuk folie op maat te knippen en achter op de radiator te plakken.   

Kostenplaatje(s)
Radiatorfolie kost ongeveer € 5 tot € 10 per rol. Daarnaast heb je speciale tape nodig (die rond de € 5 kost). Per vierkante meter die je plaatst, levert het je een jaarlijkse besparing van ongeveer € 8 op. Staat je radiator tegen het glas? Dan levert dat een besparing van ongeveer €30 per m2 per jaar op.  (Bron: Milieu centraal)

Filmpje met korte uitleg

Ga aan de slag middels dit stappenplan:

Stap 1
Ontvet de radiator met ontvetter en schoonmaakdoek op de plekken waar hittebestendige dubbelzijdige tape bevestigd moet worden. Dit is aan de onder- en bovenzijde van de achterkant van de radiator.

Stap 2
Meet je radiator op met een rolmaat of duimstok

Stap 3
Knip of snijd de folie op maat met een schaar of stanleymes

Stap 4
Bevestig de dubbelzijdige tape aan de boven- en onderzijde van de radiatorfolie

Stap 5
Laat de folie achter de radiator zakken. Gebruik eventueel een aantal wasknijpers om de folie te verzwaren.

Verwijder de beschermlaag van het dubbelzijdig tape en plak de folie tegen de radiator.

Voorbeeldwoning

Categorie: Isoleren

Anderen zochten ook naar:

Scroll naar top
Skip to content