Veel warme, opstijgende lucht gaat verloren via het plafond. Door je platfond te isoleren, houd je de warmte tegen en blijft de kamer beter op temperatuur. Dat maakt je ruimte aangenamer en bespaart stookkosten.

Het plafond van een appartement of de garage kun je makkelijker isoleren dan de meeste andere type woningen. In de meeste huizen wordt ervoor gekozen om de zolder te isoleren, omdat dit vaak makkelijker is. Is dit bij jou niet mogelijk, dan kun jij er ook voor kiezen om het plafond daaronder te isoleren zodat de warmte beter blijft hangen. Een bijkomend voordeel is dat het isolatiemateriaal ook nog eens het geluid dempt.  

Voordelen

  • Minder energieverbruik
  • Lagere kosten
  • Minder uitstoot van CO2
  • Minder last van geluiden

Mogelijkheden
Het plaatsen van isolatie in het plafond kun je zelf doen, maar je kunt dit ook laten doen door een bedrijf. Als je het zelf doet, scheelt het natuurlijk in de kosten. 

Kostenplaatje(s)
De kosten van het isoleren van het plafond liggen tussen de € 20 en € 45 per m2. Daarbij bespaar je jaarlijks tussen de € 370 en € 700 op je energiekosten. Je investeert dus een keer in de isolatie van je plafond en hebt er jaren plezier van, omdat je energiekosten lager zijn. Wil je de investeringskosten verlagen? Isoleer je plafond dan zelf, dan betaal je geen arbeidskosten. (Bron: Milieu centraal)

Subsidiemogelijkheden
Gemeenten en het Rijk bieden vaak subsidies aan voor het isoleren van je woning. Bekijk het actuele overzicht van de subsidies.

Voorbeeldwoning

Categorie: Isoleren

Anderen zochten ook naar:

Scroll naar top
Skip to content