Raamfolie is een folie dat je op je raam kunt plakken of ervoor langs kunt hangen. Het wordt vaak gebruikt bij enkelglas en kan handig zijn als je je ramen nog niet wilt of kunt vervangen voor isolerend glas. Bijvoorbeeld als je in een monument woont. Dit folie maakt als het ware dubbelglas van je bestaande ramen. Raamfolie isoleert minder goed dan HR++ of HR+++ glas, maar is een goed alternatief.

Voordelen

  • Minder energieverbruik
  • Lagere kosten in aanschaf dan isolerend glas
  • Minder uitstoot van CO2
  • Meer comfort

Mogelijkheden
Er zijn twee varianten beschikbaar van raamfolie. Je hebt kozijnfolie, dat je voor je ramen kunt spannen en bevestigen aan het kozijn. En je hebt folie dat je op het glas zelf kunt plakken. Dit is moelijker dan aanbrengen van kozijnfolie en het wordt dan ook aangeraden om raamfolie te laten aanbrengen door een vakman.

Kostenplaatje(s)
Kozijnfolie is relatief goedkoop als je deze zelf aanbrengt. Het kost ongeveer € 2,50 per vierkante meter. Folie dat op het raam geplakt moet worden, is duurder, omdat je dit door een professional moet laten doen. Dit kost zo’n € 150 per m2. Je besparing is € 8 per m2 per jaar.

Uiteindelijk betekent dit dat deze kosten vergelijkbaar zijn met het aanbrengen van een nieuw HR++ glas en de besparingen veel minder zijn. Bij HR++ glas bespaar je namelijk € 19 per m2. Voor monumenten is het aanbrengen van raamfolie wel voordeliger, aangezien de prijs van nieuw monumentenglas vaak hoger ligt.

Voorbeeldwoning

Categorie: Isoleren

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content