Er zijn heel veel verschillende soorten isolatiematerialen op de markt. De meest bekende materialen zijn: glaswol, steenwol en piepschuim. Goed om te weten is dat bijna al het isolatiemateriaal een lage milieu-impact heeft. Bij de productie van isolatiematerialen is energie nodig, maar je bespaart op den duur ook energie door isolatiemateriaal aan te brengen. Het duurt maximaal 2 jaar voordat je de opgewekte energie van de productie van het isolatiemateriaal weer hebt teruggewonnen.   

Er zijn bepaalde isolatiematerialen die je beter niet kunt gebruiken: schapenwol en gespoten PUR met HKF’s. Bij deze twee opties wordt er meer CO2 geproduceerd dan bij andere materialen. Daardoor duurt het veel langer tot er milieuwinst wordt gemaakt.

Voordelen

  • Minder energieverbruik
  • Lagere kosten
  • Minder uitstaat van CO2

Mogelijkheden
Je kunt je huis zelf isoleren, maar je kunt dit ook laten doen. Het beste kun je isolatie door het hele huis heen toepassen. Zo bespaar je de meeste energie.

Kostenplaatje(s)
De kosten van het isoleren van het hele huis zijn tussen de € 10.000 en € 12.000 (bij een hoekwoning). Je investeert dus één keer in de isolatie van je huis en hebt er vervolgens jaren plezier van doordat je energiekosten naar beneden gaan. Je bespaart dan per jaar tussen de € 400 en € 1.900.

Wil je de investeringskosten verlagen? Isoleer je huis dan zelf, dan betaal je geen arbeidskosten.

Subsidiemogelijkheden
Gemeenten en het Rijk bieden vaak subsidies aan voor het isoleren van je woning. Bekijk het actuele overzicht van de subsidies.

Voorbeeldwoning

Categorie: Isoleren

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content