Met zonnepanelen kan jij je eigen energie opwekken. Tijdens zonnige dagen wek je het meeste op maak ook in de winter zullen ze stroom opwekken. Hierdoor hoef je minder elektriciteit in te kopen en dat is goed voor het milieu en scheelt in de kosten.

De meeste zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Maar voor de productie van zonnepanelen worden wel fossiele brandstoffen gebruikt. Die kan je compenseren door simpelweg gebruik te maken van de zonnepanelen, na ongeveer 2 jaar heb je genoeg energie bespaard om de vrijgekomen CO2 bij het productieproces te kunnen compenseren.

Voordelen

  • Minder energieverbruik.
  • Lagere kosten
  • Minder uitstoot van CO2

Mogelijkheden
Zonnepanelen werken het beste als deze richting het zuiden wijzen als het dak een helling heeft van 36 graden. Maar ook op daken die niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen zonnepanelen een goed rendement halen. Doe de check van milieu centraal om te zien hoeveel zonnepanelen jij kwijt kunt: https://advies-op-maat.milieucentraal.nl/aom/Zonnepanelen

Wist je dat zonnepanelen een hoger rendement hebben als je er een groendak onder plaatst. Dan warmt het dak minder op tijdens warme dagen en kunnen de zonnepanelen beter hun werk doen.

Kostenplaatje(s)
Zonnepanelen kosten tussen de €420 en €520 per stuk. Ze leveren per jaar ongeveer 60 euro per stuk op. Zonnepanelen gaan tot wel 25 jaar mee. Met de aanschaf van de zonnepalen kan je dus veel geld besparen op energie.

Financieringsmogelijkheden
Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn geen subsidies beschikbaar, wel kan je gebruik maken van financieringsmogelijkheden. Hiermee kan je tegen een aantrekkelijke rente geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. Bekijk het actuele overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Voorbeeldtuin

Categorie: Energie opwekkers

Anderen zochten ook naar


Scroll naar top
Skip to content