PVT-panelen zijn hybride zonnepanelen. Deze panelen zijn een zonneboiler en zonnepaneel in één. Dat betekent dat de panelen stroom en warmte opwekken. Zo wordt er meer energieopbrengst gehaald. Achter een PVT-paneel zitten koperen leidingen met daarin vloeistof. De warmte die van het paneel afkomt, zorgt ervoor dat de vloeistof in de leidingen worden verwarmd. De warme vloeistof zorgt er vervolgens voor dat het water in het voorraadvat van de boiler wordt opgewarmd. Zo wordt jouw tapwater verwarmd.

PVT-panelen zijn een goede optie voor mensen die graag naast zonnepanelen een zonneboiler willen. Doordat PVT-panelen de twee technieken combineert nemen deze minder ruimte in beslag en heb je niet twee verschillende installaties op je dak staan.

Voordelen

  • Warm water en energie in één.
  • Geen twee aparte installaties.
  • Hoger rendement dan gewone zonnepanelen.

Mogelijkheden
Een PVT-paneel ziet er ongeveer hetzelfde uit als een zonnepaneel en kunnen op het dak worden geplaatst. Een gespecialiseerd bedrijf kan dit voor je doen.

Kostenplaatje(s)
PVT-panelen zijn duurder dan gewone zonnepanelen en een zonneboiler. De kosten liggen ronde de €900 per paneel. Eén paneel gaat ongeveer 30 jaar mee. 

Subsidies
Een PVT-paneel valt onder de zonneboiler en dat betekent dat er vaak een subsidie beschikbaar is voor de aanschaf van deze panelen. Bekijk de subsidies en de financieringsmogelijkheden op de subsidiepagina

Voorbeeldtuin

Categorie: Energie opwekkers

Anderen zochten ook naar


Scroll naar top
Skip to content