De bodemwarmtepomp haalt warmte uit de bodem. Met die warmte kun je je huis verwarmen op een lage temperatuur. Om goed gebruik te kunnen maken van de bodemwarmtepomp moet je een goed tot zeer goed geïsoleerd huis hebben. Check dus altijd eerst even hoe het er met de isolatie voorstaat, voordat je een bodemwarmtepomp aanschaft. Als je graag een bodemwarmtepomp wilt, let er dan op dat je dit moet melden bij de gemeente. Een vergunning aanvragen is niet nodig.

Voordelen

  • Je verbruikt minder energie.
  • Je hoort en ziet het niet.
  • In de zomer kan je je huis energiezuinig koelen.
  • De bodemwarmtepomp gaat langer mee dan een luchtwarmtepomp.

Mogelijkheden
Het aanleggen van een bron voor de bodemwarmtepomp en de installatie ervan kun je laten uitvoeren door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Met een machine worden er smalle gaten in de tuin geboord – waar buizen in komen.

Kostenplaatje(s)
Een bron voor  de bodemwarmtepomp levert gemiddeld 4 tot 16 kW op. De prijs die je betaalt voor het aanleggen van een bodemwarmtepomp ligt tussen de € 8.500 en € 19.500.

Subsidiemogelijkheden
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor de bodemwarmtepomp. Je kunt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen. Deze subsidie zit tussen de € 2.650,- en € 3.400,- in.

Voorbeeldwoning

Categorie: Energieopwekkers

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content