Heb je (kapotte) kleding die je niet meer draagt? Of oude theedoeken die helemaal ‘op’ zijn? Breng ze naar de textielcontainer. Vrijwel al het droge en schone textiel kun je in die container kwijt. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, knuffels, sokken, broeken, schoenen en handdoeken. Twijfel je of jouw textiel erin mag? Op de website van Sympany vind je een volledig overzicht.

65%* van het ingezamelde textiel wordt hergebruikt. En 20%* van het ingezamelde textiel wordt gerecycled. Dat textiel wordt versnipperd en er wordt iets nieuws van gemaakt. Bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk, poetsdoeken, isolatiemateriaal of verkeerspaaltjes.

* Cijfers komen van Sympany, de textielverwerker van de gemeenten Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten.

Voordelen

  • Door je textiel apart in te leveren, bespaar je ruimte in de grijze afvalbak.
  • Het textiel kan hergebruikt of gerecycled worden tot een nieuw product.

Mogelijkheden
Breng je textiel in een dichte zak naar de container. Lever je schoenen in? Knoop ze dan aan elkaar, zodat ze bij elkaar blijven. Een goed paar schoenen kan door anderen worden gedragen. Op de website van Sympany vind je een textielcontainer bij jou in de buurt.

Categorie: Afval & Recycling

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content