In elke gemeente kun je terecht bij een milieustraat om afval in te leveren dat niet huis-aan-huis wordt opgehaald. Dit zijn onder andere Klein Chemisch Afval (KCA) en elektronische apparaten. Het kunnen ook producten zijn die niet in een container passen zoals kunststof tuinstoelen, matrassen of bouwafval; het zogenaamde grofvuil.

Het afval wordt in de milieustraat verder gescheiden. Het materiaal dat niet kan worden hergebruikt gaat als restafval naar de verbrandingsovens. Klein chemisch afval dat niet kan worden hergebruikt of verbrand wordt veilig opgeslagen.

Voordelen

  • In de milieustraat wordt afval gescheiden.
  • Chemisch en elektrisch afval wordt niet vermengd met het reguliere afval.

Mogelijkheden
De milieustraat kan in je eigen gemeente zijn of in een omringende plaats waar de gemeente een samenwerking mee heeft. Hieronder vind je een overzicht van de Noord-Veluwse milieustraten.

PlaatsNaamAdres
ElburgGemeentewerfStraatje 8
ErmeloRemondis BVTolweg 9
HarderwijkMilieuparkDaltonstraat 23
HattemROVA-milieubrengstation ZwolleRijnlandstraat 2, Zwolle
HattemerbroekVan Werven Recycling BVMiddeldijk 16
NunspeetBB Transport en afvalinzameling
Gemeentewerf
Hullerweg 122
Hullerweg 121
OldebroekRecycling van WervenBovendwarsweg 93
PuttenAfvalbrengstationHoge Eng-West 5
WezepGemeentewerfAmpérestraat 13

Als je afval inlevert moet je een milieupas laten zien. Bij ieder huishouden hoort een milieupas of grofvuilpas. Deze zijn gekoppeld aan het huisadres en hebben een uniek kaartnummer. Ben je de pas kwijtgeraakt of was er bij de verhuizing geen pas in de nieuwe woning aanwezig? Dan kun je voor een klein bedrag een nieuwe pas aanvragen bij de gemeente.

Beschik je niet over eigen vervoer om bij de milieustraat te komen? In de meeste gemeenten kun je een afspraak maken om het afval te laten ophalen. Neem daarvoor contact op met je gemeente of kijk op de gemeentelijke website.

Categorie: Afval & Recycling

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content