De overheid heeft in het Klimaatakkoord bepaald dat energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Daarom wordt per regio bekeken wat er mogelijk is om duurzame energie op te wekken. Daarnaast wordt er per gemeente bekeken wat de mogelijkheden zijn om in 2050 aardgasvrij te worden. Benieuwd wat de plannen zijn in jouw gemeente? Hier vind je de Transitievisie Warmte van de regiogemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten terug.

Elburg

In de gemeente Elburg is in mei 2020 de Transitievisie Warmte vastgesteld. Hoe de gemeente in 2050 klimaatneutraal wil zijn, kun je teruglezen in dit plan.

Ermelo

In de gemeente Ermelo is er gestart met de eerste initiatieven voor aardgasvrije woningen. Nieuwbouwwoningen worden gebouwd zonder een aansluiting op het aardgasnet. Daarnaast wordt er met bewoners in de Wijk van de Toekomst onderzocht hoe inwoners stap voor stap van het aardgas af kunnen. Wil je weten wanneer jouw wijk aardgasvrij gaat worden of wil je meer lezen over de plannen van de gemeente Ermelo? Klik dan hier.

Ook de Transitievisie Warmte kun je bekijken van de gemeente:

Harderwijk

In de gemeente Harderwijk zijn negen potentiebuurten gekozen. Een potentiebuurt is een buurt waar om een of meer redenen aanleiding is de komende jaren daadwerkelijk aan de slag te gaan om (een deel van) de buurt van het gas af te krijgen. De gemeente Harderwijk werkt samen met Liander (netbeheerder), Endura (energiecorporatie), Omnia Wonen (woningcorporatie), UWOON (woningcorporatie) en Veluwe Duurzaam samen om aardgasvrij te worden. Lees hier meer over Aardgasvrij Harderwijk.

Bekijk de Transitievisie van de gemeente Harderwijk:

Of bekijk de Warmtevisie-atlas online.

Hattem

In de gemeente Hattem is de Transitievisie Warmte vastgesteld. Hoe de gemeente in 2050 klimaatneutraal wil zijn, kun je teruglezen in dit plan:

Er is ook een uitzending geweest waarin de gemeente Hattem verder ingaat op de Transitievisie Warmte. Deze kun je hier terugkijken.

Nunspeet

De gemeente Nunspeet wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Hoe de gemeente dit wil gaan doen, lees je terug in de Warmtevisie van Nunspeet.

Of bekijk de Transitievisie via de infographic hieronder.

Oldebroek

Gemeente Oldebroek heeft een warmtevisie op laten stellen door adviesbureau DWA. Hierin staat in grote lijnen geschetst hoe heel Oldebroek 2050 van het aardgas af kan komen. In de toekomst zijn er verschillende manieren om woningen te verwarmen: elektrisch (all-electric), met biogas of een warmtenet.

Of lees er meer over op Aardgasvrij Oldebroek.

Putten

Gemeente Putten wil in 2050 een klimaat neutrale gemeente zijn. In de Transitievisie Warmte wordt er in de hoofdlijnen ingegaan op hoe de gemeente dit wil doen. Uiterlijk in het voorjaar van 2021 wil de gemeenteraad de Transitievisie Warmte vastleggen.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen