Dat ons klimaat verandert, merken we doordat het steeds warmer en droger wordt, maar we hebben ook steeds vaker te maken met hoosbuien. Deze veranderingen vragen om aanpassingen in onze omgeving. Hiervoor is het Regionaal Adaptatie Plan (RAP) opgesteld.

In 2017 maakten 28 gemeenten samen met waterschap Vallei en Veluwe, provincies Gelderland en Utrecht, Veiligheidsregio’s, Vitens en Rijkswaterstaat de afspraak om zich in te zetten voor een klimaatrobuuste regio. Ook de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn hierbij aangesloten. Samen zetten we ons in voor een gezonde, welvarende en veilige samenleving.

Wateroverlast, droogte en hitte worden in kaart gebracht. Voor de risicogebieden worden oplossingen bedacht, zodat jij als inwoner een fijne omgeving houdt om in te wonen, werken, sporten en recreëren.

Als gemeenten kijken we hoe we regenwater de ruimte kunnen geven om in de grond te zakken en waar meer planten, struiken en bomen geplaatst kunnen worden. Dit zijn maar paar voorbeelden van wat er gedaan wordt, bekijk hier meer voorbeeldprojecten.

Een groot deel van het grondoppervlak in de gemeenten is van inwoners. Ook jij kunt meehelpen aan de klimaatvriendelijke regio. Ga aan de slag met een klimaatvriendelijke tuin. Bekijk tips en ideeën.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen