Op deze pagina kun je meer informatie terugvinden over het tuinadvies in Harderwijk. Wil je direct een aanvraag doen?

Voor wie is het tuinadvies?
Het tuinadviesgesprek is beschikbaar voor alle inwoners uit de gemeente Harderwijk die vragen hebben over hun tuin. Met de tuinadviseur leer je jouw tuin kennen en kun je een plan maken om jouw tuin groener, levendiger en klimaatvriendelijk te maken.

Wat kun je verwachten van het tuinadvies?
De adviseur neemt een uur de tijd om in een verkennend gesprek in te gaan op jouw vraag (of zorg) over de tuin. Dat kan een algemene vraag zijn, zoals ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘Welke mogelijkheden zijn er?’ of een specifieke vraag zoals ‘Waar plant ik welke boom?’ of ‘Welke planten kan ik planten die nuttig zijn voor insecten of vogels?’.

Na het gesprek ontvang je een mail van de tuinadviseur met daarin de belangrijkste punten van het gesprek. Ook wordt er een tuinschets of beplantingslijst toegevoegd.

Waarom een tuinadvies aanvragen?
Iedere tuin en iedere tuineigenaar is uniek. Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop en uit te voeren, maar het is soms lastig om te weten welke voor jou gaan werken. Iedereen heeft andere wensen en een andere soort tuin. Een gesprek met een adviseur is inspirerend en het scheelt veel uitzoekwerk. Door het advies hoef je de werkzaamheden niet (in zijn geheel) te laten uitvoeren door een professional, maar kun je ook zelf aan de slag.

Het doel van het tuinadvies is om je op weg te helpen jouw tuin duurzaam in te richten en binnen je beschikbare budget. Centraal staat hierbij dat in een tuin ruimte is voor water, plant en dier. Je eigen wensen zijn natuurlijk leidend. Wil je bijvoorbeeld een terras? Dan wordt er gezocht naar duurzame mogelijkheden.

Wat doet een tuinadviseur?
Een tuinadviseur …

  • Is dagelijks met tuinen bezig en kan in korte tijd ‘tot de kern van je vraag’ komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij jouw persoonlijke situatie, wensen en budget.
  • Heeft ervaring met het inrichten van tuinen.
  • Heeft veel kennis van planten en bomen en kan je helpen hierin een goede keus te maken.
  • Weet wat de effecten zijn op een gezonde omgeving, pollen, hittestress etc.

Hoe werkt het?

  1. Vul het aanvraagformulier. Dit doe je door op een van de groene knoppen op deze pagina te klikken.
  2. De tuinadviseur neemt telefonisch of per mail contact met je op om een afspraak te maken.
  3. Na het tuinadvies ontvang je per mail een samenvatting van de belangrijkste punten van het gesprek. Dit wordt aangevuld met een tuinschets OF een beplantingslijst.
  4. Je kunt met een gerust hart aan de slag met het aanleggen van een klimaatvriendelijke tuin.

Scroll naar top
Skip to content