Er zijn verschillende landelijke en provinciale subsidies beschikbaar voor energiecoöperaties. Bekijk ze in het onderstaande overzicht.

Voorfinanciering ontwikkelkosten windpark of zonnepark
Wilt u een onderzoek laten uitvoeren naar de financiering van de realisatie van een windpark of zonnepark? En heeft u een onderneming die hernieuwbare energie (windenergie en zonne-energie) produceert of een onderneming die voor minstens 50% eigenaar is van zo’n duurzaam energiebedrijf? Dan kunt u subsidie aanvragen. Ga naar de website van de provincie Gelderland.

Lokale hernieuwbare energieprojecten
Heeft u in uw buurt een project voor groene (hernieuwbare) energie? U kunt subsidie aanvragen voor de uitvoering van projecten voor groene (hernieuwbare) energie. Alleen lokale duurzame energiebedrijven (bv. energiecoöperaties) kunnen subsidie aanvragen. Meer informatie vindt u op de website van de provincie Gelderland.

Elektrische deelauto’s
Wilt u elektrische deelauto’s vanaf standplaatsen in Gelderland gaan exploiteren? Dan kunt u subsidie aanvragen. Rechtspersonen kunnen subsidie aanvragen voor de exploitatie van nieuwe volledig elektrische deelauto’s. De subsidie bedraagt €5.000 per elektrische deelauto. Kijk op de website van de provincie Gelderland voor meer informatie.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen