In 2017 is de Energiecoöperatie Oldebroek opgericht. Ook in de gemeente Elburg waren plannen om een energiecoöperatie op te zetten. Het bestuur van de Energiecoöperatie Oldebroek en initiatiefnemers in gemeente Elburg hebben nu de handen ineengeslagen en gaan samen verder als Energiecoöperatie Noord-Veluwe.

Oprichting
De energiecoöperatie Noord-Veluwe voor gemeenten Elburg en Oldebroek is op 6 mei van start gegaan. Wethouders Bergkamp en Klein gaven het startsein tussen de zonnepanelen op het dak van de Kamphal in Wezep. Het bestuur wordt gevormd door Teus Kreuger, Paul Duyssings, Hendrina Veldhoen en Giel Wolf. Zij worden geadviseerd door Bert Spronk en Fenneken Anneveld-van Wesel. Energiecoöperatie Noord-Veluwe is actief met het ontwikkelen van verschillende projecten om lokaal duurzame energie op te wekken.

Op dinsdag 7 mei tijdens de informatieavond op het Oostenlicht is het eerste zonnepanelen project bekendgemaakt. De aanwezigen hadden de primeur om zich in te schrijven voor deelname aan dit collectieve project op basis van postcodes.

Ook meedoen
Ook jij kan mee doen. Is jouw eigen dak niet geschikt voor panelen? Of vind je het gewoon leuk om samen duurzame energie op te wekken? De aanschaf van zonnepanelen is een mooie investering en als Energiecoöperatie Noord-Veluwe bieden wij je graag de kans om mee te doen.

Meer informatie vindt je op www.energiecooperatienoordveluwe.nl

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen