Leen een CO2-meter bij de energiebieb en meet je luchtkwaliteit thuis

Leen een CO2-meter bij de Energiebieb en meet je luchtkwaliteit thuis

Let op: het is op dit moment niet meer mogelijk om iets te lenen bij de Energiebieb

Huizen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, wat erg goed is. Wel kan dit ten koste gaan van de ventilatie. Ventilatie is erg belangrijk, omdat je anders te veel CO2 in huis krijgt. Dat kan weer leiden tot gezondheidsklachten en concentratieproblemen. Met een CO2-meter controleer je de luchtkwaliteit in huis en weet je of je iets moet veranderen.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van het CO2-gehalte in jouw woning. Daarom kun je bij Veluwe Duurzaam een CO2-meter lenen. Deze meet het CO2-gehalte in jouw huis. Heb je bijvoorbeeld een goed geïsoleerd huis, dan bespaar je energie. Maar een goed geïsoleerd huis kan ook zorgen voor minder verse lucht waardoor het CO2-gehalte zal toenemen. Het kan dus handig zijn om te weten wat het CO2-gehalte in jouw huis is.

Gezondheidsklachten
CO2 verdringt de zuurstofopname. Dat betekent dus dat je lichaam minder zuurstof binnenkrijgt. Als dat gebeurt, zal je lichaam het energieverbruik gaan verlagen. Minder verse lucht kan ervoor zorgen dat er gezondheidsklachten optreden, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kan het ertoe leiden dat je meer last hebt van allergieën zoals hooikoorts.

Ventilatie
Een volwassen persoon produceert ongeveer 32 liter CO2 in één uur. Zit je met meerdere mensen in een ruimte, dan kan het CO2-gehalte dus snel oplopen. Wanneer dat zo is, is het belangrijk om te luchten. Je kunt even een raam of deur openzetten om de concentratie CO2 snel omlaag te brengen. Wanneer het CO2-gehalte standaard te hoog ligt bij jou thuis, is dit geen langetermijnoplossing. In dat geval is de aanschaf van een ventilatiesysteem een betere oplossing. Deze systemen ventileren de ruimte en 24 uur per dag. Zo heb je altijd verse lucht in huis.

Heb je al een ventilatiesysteem en wil je deze laten inregelen en/of reinigen? Kijk dan eens naar onze ventilatie-actie.

Meet de luchtkwaliteit in huis

Andere producten in de Energiebieb

Energiemonitor

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen