Wat is het Energieadviesgesprek voor monumenten?


Wat houdt het Energieadviesgesprek voor monumenten in?
De adviseur neemt één uur de tijd om in een verkennend gesprek op jouw vraag (of zorg) in te gaan. Dat kunnen algemene vragen zijn als: waar moet ik beginnen? Welke mogelijkheden zijn er? Wat gaat het me kosten? Of een specifieke vraag over materialen, bedrijven of bijvoorbeeld het vergelijken van offertes.

Na het gesprek ontvang je een schriftelijke samenvatting per e-mail van de belangrijkste punten, inclusief contacten die handig zijn voor jouw situatie en informatie over subsidies.

Wat is het doel van het gesprek?
Het doel van het Energieadviesgesprek voor monumenten is jou te helpen een goede keuze te maken voor jouw eigen situatie. De jarenlange ervaring van de onafhankelijke energieadviseur uit uw regio helpt je hierbij.

Wat houdt het Energieadviesgesprek niet in?
Let op! Je ontvangt géén berekeningen van je woning (denk aan terugverdientijden of je energielabel). Deze kun je desgewenst wel bij de adviseurs zelf aanvragen.

Hoe werkt het?
1. Vul het aanvraagformulier in.
2. Je wordt toegewezen aan een energieadviseur die vervolgens telefonisch of per e-mail contact met je zoekt om een afspraak in te plannen.
3. Na het Energieadviesgesprek ontvang je per e-mail een samenvatting van de belangrijkste punten van het gesprek (ca. 3 A4).
4. Je ontvangt een factuur van € 75,- (incl. btw) van Veluwe Duurzaam en een voucher.
5. Je kunt met een gerust hart aan de slag met het energiezuiniger maken van jouw woning.
6. Na ca. 4 weken ontvang je een vragenlijst waarin je eventuele vervolgvragen kunt aangeven.
7. Als je binnen 18 maanden investeert in duurzame maatregelen bij een bedrijf, kun je jouw voucher verzilveren en de € 75 terug ontvangen.  


Wat kost het?

Het Energieadviesgesprek voor monumenten kost € 75,- (incl. BTW). Het heeft een waarde van € 150,-. Het overige deel wordt door gemeenten en bedrijven betaald, omdat zij het belangrijk vinden dat jij goed geïnformeerd aan de slag gaat. De kosten voor het Energieadviesgesprek ontvang je retour na het nemen van duurzame maatregelen aan jouw woning.

Voucher verzilveren

Voucher verzilveren
De voucher die je na betaling ontvangt, kun je verzilveren bij Veluwe Duurzaam. Dit gaat als volgt:

1. Je dient binnen 18 maanden een duurzame maatregel voor minimaal € 750,- te laten uitvoeren door een bedrijf.
2. Je kunt daarna je voucher verzilveren en de € 75 terug ontvangen.

Let op! Als je het adviesgesprek direct bij de adviseur aanvraagt, kan van deze regeling geen gebruik worden gemaakt. Uiteraard ben je vrij om met de adviseur afspraken te maken over specifieke wensen. Hij zal jou dan informeren over de kosten.

Waarom een adviseur?

Ieder huis en iedere huiseigenaar is uniek. Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop. Er is veel informatie beschikbaar, maar niet alle informatie is betrouwbaar en soms tegenstrijdig of niet van toepassing op jouw situatie.
Een gesprek met een energieadviseur is handig, omdat deze ingaat op jouw situatie. Het bespaart je niet alleen veel uitzoekwerk, maar het wordt ook steeds noodzakelijker en gewoner. Daarnaast kan het zeer inspirerend zijn en jou op ideeën brengen waar je nog niet aan gedacht had!

Wat is een energieadviseur?
  • Is dagelijks met energie en gebouwen bezig en kan in korte tijd tot de kern van jouw vraag komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij jouw persoonlijke situatie, wensen en budget.
  • Kent de energiebesparingseffecten van maatregelen en kan deze inschatten.
  • Kent de mogelijkheden om met zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp duurzame energie te winnen en kan ook deze mogelijkheden inschatten.
  • Helpt jou verspilling van jouw investering te voorkomen.
  • Weet wat de effecten zijn op een gezond binnenmilieu en het wooncomfort, zoals geluid, voorkomen van schimmel en oververhitting van jouw woning, enz.
  • Let op financiële consequenties zoals beschikbare subsidies, terugverdientijd en waardevermeerdering van jouw huis, enz.
  • Heeft overzicht over voorbeeldprojecten in de regio en daarbuiten.
  • Heeft overzicht over de financiële regelingen (subsidies, enz.)
  • Heeft overzicht over de verschillende producten en materialen.
Wie zijn de adviseurs van Veluwe Duurzaam?

De adviseurs van Veluwe Duurzaam zijn onafhankelijk omdat zij geen belang hebben bij de verkoop van maatregelen. De door de adviseurs uitgebrachte adviezen worden door Veluwe Duurzaam gebruikt voor kennisuitwisseling tussen de adviseurs en kwaliteitsverbetering.


Scroll naar boven
Naar de inhoud springen