Voor wie: Professionals in de tuinbranche
Wanneer: 30 januari 2020
Locatie: Bouw & Infrapark, Ceintuurbaan 2 in Harderwijk.
De toegang is gratis

Inloop: 15:30 uur
Start:   16:00 uur
Einde: 19:15 uur

AANMELDEN >

Het klimaat in de wereld verandert en wordt in veel gebieden extremer. Zo ook in Nederland, de kans op extreme neerslag of juist langdurige perioden met neerslagtekort (droogte) neemt toe en we hebben vaker te maken met hittegolven. Dat het harder en meer regent zorgt binnen de gemeenten voor zogenaamde risicogebieden voor wateroverlast door extreme neerslag en/of overstroming door buiten oevers treden van wateren.

Maar ook aanhoudende droogte en hittegolven zorgt voor negatieve effecten. Planten raken beschadigd door vochttekorten (sproeiverboden). Of inwoners krijgen te maken met hittestress, bijvoorbeeld gezondheidsproblemen door te warme nachten.

Door het toepassen van vergroening kunnen we het water beter opvangen, hittestress tegen gaan en daarbij heeft het een positief effect op de biodiversiteit en gezonde woonomgeving in stedelijke gebieden. Een groot deel van de grond is in bezit van de inwoners van deze gemeenten, dus dat is ook een belangrijke knop om aan te draaien.  

Wij gaan in 2020 aan de slag met een voorlichtingscampagne over deze problemen en hoe je met de inrichting van de tuin ruimte kunt geven voor water, plant en dier. Tijdens de bijeenkomst gaan we kijken of er mooie samenwerkingen tot stand kunnen komen en daarbij geven we meer informatie over de duurzame tuin en innovaties in de tuinbranche.  

Het is tevens een mooi moment om uw collega’s uit de regio beter te leren kennen.
Deelname aan de avond is gratis.

Programma

Vanaf 15.30 inloop en inschrijven + netwerken

16.00 – 16.30
·     Welkom door dagvoorzitter Simon Troost regionaal projectleider.
·     Kansen voor hoveniers bij gemeentelijk wijkaanpak – wethouder Bob Bergkamp van gemeente Oldebroek en regionaal bestuurder water en klimaatadaptatie.
·     Het effect van klimaatverandering op de tuinbranche – Frans Ter Maten, Heemraad bij Het Waterschap
·     Een jaar lang campagne, doe je mee? – Eva Petra Simon van Veluwe Duurzaam

16.30 – 18.15
Workshops
·     Optie 1: Hoe pak je het aan? De klimaatvriendelijke tuin door Marjan Deurloo van Juffie in ’t Groen.
·     Optie 2: In gesprek over de vergroening van bedrijventerreinen.
·     Optie 3: Hoe zorg ik dat mijn klant een klimaatvriendelijke tuin kiest? Veluwe Duurzaam

18.15 – 19.15
Borrel en buffet + netwerken

De avond wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Hattem, Gemeente Oldebroek, Gemeente Elburg, Gemeente Nunspeet, Gemeente Harderwijk, Gemeente Ermelo, Gemeente Putten, Het Waterschap en Veluwe Duurzaam
 

AANMELDEN >

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen