Praat mee tijdens online bijeenkomst aardgasvrij wonen – 20 januari

Woensdagavond 20 januari ben je van harte welkom bij de online bijeenkomst over aardgasvrij wonen in de gemeente Harderwijk. Na een korte inleiding over de stand van zaken kies je uit één van de vier deelsessies.

Deelsessies

Deelsessie 1. Welke alternatieven zijn er voor aardgas ?

Tijdens deze deelsessie krijg je informatie over de verschillende alternatieven voor aardgas om jouw huis te verwarmen. Hoe werkt het alternatief, wat is de impact op jouw woning en de openbare ruimte en wat zijn de voor- en nadelen?

Deelsessie 2. Wat is de visie van de gemeente Harderwijk op de warmtetransitie?

De gemeente Harderwijk moet een Transitievisie Warmte vaststellen voor 2022. Daar wordt nu aan gewerkt. In deze deelsessie laat de gemeente de eerste ideeën voor de warmtevisie zien. Wat zijn de mogelijke alternatieven voor Harderwijk? In welke buurten ziet de gemeente de potentie voor richting 2030 om aan de slag te gaan? 

Deelsessie 3. Welke stappen kan ik nemen om mijn woning te verduurzamen?

Wil je zelf aan de slag maar weet je niet hoe je moet beginnen? In deze deelsessie word je meegenomen in welke stappen je kunt nemen om jouw huis te verduurzamen en waar je aan kunt denken.

Deelsessie 4. Welke ervaringen hebben de twee Harderwijkse initiatieven GAZ en Stedenwaard?

Welke ervaringen hebben de twee Harderwijkse initiatieven GAZ en Stedenwaard? Op het moment zijn 2 inwonersinitiatieven actief die bezig zijn met het verduurzamen van hun buurt. In deze deelsessie vertellen ze hun ervaringen tot nu toe.

Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Online: via Google Meet (na aanmelding ontvang je een link)

Vooraf aanmelden
Omdat het aantal deelnemers een maximum kent, is aanmelden noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier hieronder. Graag voor maandag 18 januari!

Aanmeldformulier
Let op: we hebben maar 95 plaatsen. Bent u de 96e? Dan komt u op onze reservelijst. U wordt daarover geïnformeerd per mail. Op dit moment hebben we nog voldoende plaatsen.

Warmtevisie van de gemeente
De overgang naar aardgasvrij wonen is een ingrijpend en langdurig traject en heeft een groot effect op de directe leefomgeving. Om de overgang naar aardgasvrije woonwijken goed voor te bereiden stelt de gemeente een warmtevisie op. Hierin staat onder meer welke alternatieven voor aardgas beschikbaar zijn en welke buurten potentie hebben om daadwerkelijk van het aardgas te gaan in de komende 10 jaar.

Samenwerking
De gemeente Harderwijk werkt samen met de woningcorporaties UWOON, Omnia Wonen en de netbeheerder Alliander, lokale energiecoöperatie Endura en energieloket Veluwe Duurzaam.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud