Voor geloofsgemeenschappen zijn er verschillende stappen te zetten om milieubewuster, duurzamer en nog eerlijker te leven. Kerkgebouwen en moskeeën zijn bijvoorbeeld belangrijk vastgoed waar veel winst valt te behalen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om bewuster bezig te zijn binnen de geloofsgemeenschap, denk aan FairTrade koffie, gezonde voeding of een moestuin. 

Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden om met jouw geloofsgebouw aan de slag te gaan.

Volgende bijeenkomst in de Petrakerk

Bijeenkomst Petrakerk Harderwijk – waarschijnlijk in het voorjaar van 2021
Tijdens deze avond deelt de Petrakerk welke stappen zij hebben gezet om een groene kerk te worden. Twee maatregelen zijn bijvoorbeeld de aanschaf van hybride warmtepompen en zonnepanelen. Naast het verhaal van de Petrakerk is er tijdens de avond alle gelegenheid om vragen te stellen en om ideeën uit te wisselen met elkaar.

Kerk&Duurzaamheid bijeenkomsten

In samenwerking met verschillende Noord-Veluwse gemeenten organiseert Veluwe Duurzaam informatieavonden voor geloofsgemeenschappen.

Advies voor geloofsgebouwen

Voordat je aan de slag gaat met het verduurzamen van je geloofsgebouw, is het handig om advies in te winnen.

Subsidies voor geloofsgebouwen

Als beheerder van een geloofsgebouw kun je aanspraak maken op een financiële regeling, wanneer je het gebouw gaat verduurzamen.

Kerk aanmelden als voorbeeld

Deel de duurzame ervaringen die je als geloofsgemeenschap hebt en inspireer anderen om ook de (eerste) stap richting een duurzaam geloofsgebouw te zetten.


Scroll naar boven
Naar de inhoud springen