Gedurende het jaar organiseert Veluwe Duurzaam in samenwerking met verschillende Noord-Veluwse gemeenten informatieavonden voor geloofsgemeenschappen, onder de noemer Kerk & Duurzaamheid. Tijdens Kerk & Duurzaamheid informatieavonden krijgen geloofsgemeenschappen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe informatie om ze verder te helpen. 


Nieuwe bijeenkomsten 

Bijeenkomst Petrakerk Harderwijk – waarschijnlijk in het voorjaar van 2021
Tijdens deze avond deelt de Petrakerk welke stappen zij hebben gezet om een groene kerk te worden. Twee maatregelen zijn bijvoorbeeld de aanschaf van hybride warmtepompen en zonnepanelen. Naast het verhaal van de Petrakerk is er tijdens de avond alle gelegenheid om vragen te stellen en om ideeën uit te wisselen met elkaar. Het definitieve programma volgt eind maart.

U kunt zich via het aanmeldformulier aanmelden voor deze bijeenkomst. 


Eerdere bijeenkomsten

Kerk & Duurzaamheid Elburg/Oldebroek 2019
De Kruiskerk heeft een energieadvies gekregen en is daar actief mee aan de slag gegaan. In 2017 was er al een bijeenkomst in de Kruiskerk waar zij de plannen presenteerden. Op deze avond lieten zij het verloop en de toekomstplannen omtrent het renoveren en verduurzamen zien. Alle aanwezigen hebben al stappen genomen richting duurzaamheid of denken daar actief over na. Op deze avond hebben we het ook gehad over de fairtrade kerk, presentatie door Harry Klein Obbink van de Ichthuskerk in Voorthuizen, en Kookdominee Han Wilmink vertelde over de pioneersplek ‘Maal en Verhaal’. 

Kerk & Duurzaamheid Ermelo, Harderwijk & Putten 2019
Op dinsdagavond 21 mei vond de bijeenkomst Kerk & Duurzaamheid plaats in de Immanuelkerk in Ermelo. Dit was een vervolg op twee eerdere bijeenkomsten in Ermelo en Harderwijk. Ruim 20 kerkrentmeesters en gebouwenbeheerders uit Ermelo, Harderwijk en Putten lieten zich informeren over het verduurzamen van geloofsgebouwen. Lees meer >

Kerk & Duurzaamheid Elburg/Oldebroek 2018
Op donderdag 4 oktober vond er in de Oosterkerk in Elburg een tweede Kerk & Duurzaamheid avond plaats als vervolg op de avond in Wezep in 2017. Energieadviseur Dick Tolsma heeft tijdens de avond het energieadvies voor de Kruiskerk toegelicht en op basis daarvan praktische handvatten aangereikt. Er waren 20 kerkrentmeesters- en gebouwenbeheerders aanwezig, samen goed voor zo’n 13 kerkgenootschappen. De planning is om in 2019 een derde avond te houden in de Kruiskerk – die op dat moment maatregelen heeft genomen n.a.v. het advies. Meer informatie hieover volgt komend jaar. 

    Kerk & Duurzaamheid Elburg/Oldebroek 2018

Kerk & Duurzaamheid Harderwijk 2018
14 februari 2018 vond in de Petrakerk in Harderwijk een Kerk & Duurzaamheid informatieavond plaats. Deze werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Harderwijk en de Petrakerk. Er waren 20 kerkrentmeesters aanwezig die samen +- 10 kerkgenootschappen vertegenwoordigden. Een groot deel van de kerken kwam tot de conclusie dat er genoeg stof te bespreken is voor een vervolgavond. 

Kerk & Duurzaamheid Elburg/Oldebroek 2017
Op 5 oktober 2017 vond de Kerk & Duurzaamheid avond plaats in de Kruiskerk in Wezep. De avond werd georganiseerd in samenwerking met de Kruiskerk en de gemeente Oldebroek en Elburg. Er waren 10 kerkgenootschappen aanwezig, samen goed voor zo’n 20 (kerk)gebouwen. Er is een lijst opgesteld met contactpersonen per kerk en deze zijn met elkaar in contact gebracht. De wens om eenzelfde Kerk & Duurzaamheid avond in 2018 in Elburg te organiseren is uitgesproken en de Hervormde Kerk Elburg heeft aangegeven dan gastheer te willen zijn. Het vervolg op deze avond vindt plaats op 4 oktober in de Oosterkerk in Elburg. 

Kerk & Duurzaamheid Ermelo 2017
Op 25 januari 2017 vond de eerst Kerk & Duurzaamheid avond plaats in De Dialoog in Ermelo. De avond werd georganiseerd in samenwerking met de Immanuelkerk Ermelo en de gemeente Ermelo. Er waren 13 kerkgenootschappen aanwezig, samen goed voor zo’n 30 (kerk)gebouwen. Tijdens deze avond kregen ze praktische handvatten om hun (kerk)gebouwen te verduurzamen en was er tijd om elkaar te ontmoeten. 

Kerk & Duurzaamheid Ermelo
Scroll naar boven
Naar de inhoud springen