Het energieadviesgesprek voor monumenten

Via Veluwe Duurzaam kun je een energieadviesgesprek aanvragen gericht op monumenten.


Monumentenwacht
Voor advies op maat voor jouw monument kun je terecht bij de Monumentenwacht.


Informatiewaaier stichting ERM
Stichting ERM geeft informatie over energiezuinig maken van monumenten. In hun waaier staan alle maatregelen op een rij voor een goede balans tussen comfort, energieverbruik en monumentale waarden.


De Groene Menukaart
Met de interactieve kaart kun je zien welke duurzame maatregelen handig zijn voor jouw type monument. Je kunt de maatregelen kiezen en bewaren om zo een wensenlijst samen te stellen.


Duurzaamheidsadvies van Duurzame Monumenten-adviseurs

Het Restauratiefonds werkt samen met duurzame monumenten-adviseurs. Het verduurzamen van een monument vraagt om en zorgvuldige aanpak, de adviseurs helpen daarbij.


Gemeente Elburg
Neem contact op met Henk Boertien, adviseur Monumentenzorg van de gemeente Elburg. Telefoon: 0525-688688. Op gemeente Elburg is informatie te vinden over het aanvragen van een vooroverleg en van de omgevingsvergunning.


Rijksdienst Cultureel Erfgoed
Duurzaamheid speelt in de monumentenzorg een steeds grotere rol. Op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vind je meer informatie over het verduurzamen van een monument.


Gelders Restauratie Centrum
Het Gelders Restauratie Centrum biedt cursussen en opleidingen aan voor mensen en bedrijven in de restauratiebranche. Ook op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing bij monumenten bieden ze onderwijs aan.


Gelderse Erfgoed Alliantie
Gelderse Erfgoed Alliantie is een portaal dat informatie bevat over restauratie en onderhoud van monumenten. Dit portaal is voor professionals, overheid en monumenteneigenaren. Scroll naar boven
Naar de inhoud springen